HTML

Másik én...

Egy másik én... valakinek több van. Nekem minimum kettő. :-)

Friss topikok

Linkblog

2009.01.18. 23:22 Másikén

Hetero - homo elkülönülés

Címkék: vélemény élet személyes hetero érdekesség homo elkülönülés

Lehet, hogy evidensnek tűnik és az is, meg csak elintézhető egy legyintéssel is, pedig elég kemény dolog... sajnos és szükségszerű is. Mindenki a saját oldalának társaságát keresi, hisz a másiknak megfelelni igen nehéz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mint ahogy már anno írtam: Buzinak lenni ne hidd, hogy kurva jó!, mint ahogy heteronak se és e két csoportnak egymás értékrendjének megfelelni se. Sőt, az azt hiszem a legnehezebb. 

Egy ideig, rengeted dologban - főleg a semleges területeken - nagyon könnyű megfelelni (lásd munka, hétköznapi átlagos teendők, sport, stb.), viszont bizonyos, az életet nagyon is meghatározó területeken szinte lehetetlen. Lásd nemi élet, vonzódás, magánélet, stb.

A leszbikus vonalon talán egyszerűbb a helyzet, mert talán a nők megértőbbek, egy másik nő esetleges közelítését nem veszik támadásnak, stb. Bár az sem lehet könnyű.

Viszont két férfi esetében? Hm. Azt hiszem mindenben lehetnek közös dolgaik a heteroknak és a melegeknek, de hogy a szexualitásban nehéz közös pontot találni, az biztos. Mivel viszont a férfi életében a szexnek - szerintem - igen kimagasló jelentősége van, és eléggé meghatározó a szerepe a létezésben, így e konfliktus feloldása szinte lehetetlennek tűnik. Max elkerülhető kicsúcsosodása, ha nem tér egyik fél sem a témára... vagy max a hetero pali, akinek szexuális és egyéb lélki dolgait a meleg fél szívesen végighallgatja és esetleg - érzékenységéből kifolyólag - próbál tanácsokat adni férfitársának. 

Viszonzást ne várj. A hetero pasi nem fogja tudni beleélni magát a meleg helyzetébe, ezt garantálhatom - sajnos. De lehet, hogy rendjén is van ez így?

Egy idő után sajnos eléggé unalmassá tud válni az ilyen szituáció, ha igen gyakran előfordul. Ha meg ráadásul nem történt meg a coming out... akkor nagyon gázos tud lenni. Mindenféle hazugságba, mesékbe kényszeríti a meleg barátot, havert... aminek hosszútávon nem lesz jó vége.

E konfliktust generáló helyzetek elkerülése végett alakul már ki igen korán az a szituáció, hogy a meleg férfi a nők társaságát keresi és találja meg, akik befogadják, elfogadják, tolerálják másságát, sőt - állíthatom - a többség kedveli is, mert olyan a pasi, mint ők.

És el is értünk a címadó gondolathoz. A meleg pali megkeresi és megtalálja hasonszőrű társait, akik megértik, elfogadják és nem keveredik egy idő után a hetero férfiakkal, mert úgysem értik meg, nem tudják elfogadni teljesen és mindig is ki fog lógni a társaságból mássága miatt.

Talán a biszexeknek kedvezőbb a helyzetük... talán nekik se könnyű.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://masiken.blog.hu/api/trackback/id/tr55886411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása